Hlavní obsah

Strausse-Kahna čeká kvůli pokusu o znásilnění pokojské soud

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Bývalý šéf Mezinárodního měnového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn byl u soudu v New Yorku formálně obviněn v souvislosti se sexuálním útokem na hotelovou pokojskou. Ve čtvrtek to oznámila žaloba. Strauss-Kahn smí opustit vazbu, ale zůstane v domácím vězení.

Foto: Emmanuel Dunand, Reuters

Dominique Strauss-Kahn u soudu v New Yorku

Článek

Okresní zástupce neupřesnil, z čeho byl Strauss-Kahn obviněn, uvedl server MSNBC.

Dvaašedesátiletý Francouz zároveň při čtvrtečním slyšení znovu žádal o propuštění z vazby na kauci. Byl ochoten složit milión dolarů (přes 17 miliónů korun). O propuštění z vazby neúspěšně žádal v pondělí, ve čtvrtek mu ale soud povolil vazbu opustit, složí-li onen milión. Strauss-Kahn však bude v domácím vězení, bude elektronicky monitorován a musí si platit policejní stráž.

Obhajoba ve čtvrtek na Manhattanu argumentovala tím, že Strauss-Kahn je čestný muž a nemá v úmyslu utéct. Žalobci naproti tomu tvrdili, že obviněný má „dobrý důvod“ uprchnout. I místo údajného činu opouštěl v rychlosti, tudíž prý propuštění není žádoucí.

Strauss-Kahn, jenž se ve středu vzdal své vedoucí funkce v MMF, je viněn, že v sobotu ve svém hotelovém pokoji sexuálně napadl 32letou pokojskou původem z Guineje. Obviněný to odmítá a nevěří tomu ani jeho žena.

O Straussovi-Kahnovi se hovořilo jako o pravděpodobném kandidátovi socialistů na post budoucího francouzského prezidenta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám