Hlavní obsah

Šéf MMF skončil v cele proslulé věznice Rikers

New York
Aktualizováno

Šéf Mezinárodního měnového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn, který byl v New Yorku zadržen kvůli podezření z pokusu o znásilnění hotelové pokojské, byl v pondělí převezen z vyšetřovací vazby do věznice na ostrově Rikers. Muž zvyklý na luxus hotelových apartmá a lety první třídou bude obývat celu o 12 metrech čtverečních, oznámila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dominique Strauss-Kahn u souduVideo: Reuters

 
Článek

Soudce odmítl povolit politikovi složení kauce, i když mělo jít o milión dolarů. Obával se, že by odletěl . Další soudní jednání v případu se uskuteční v pátek. [celá zpráva]

Kahn bude v cele sám. "Není to proto, aby byl vězeň zbaven kontaktu s lidmi, ale jde o to předejít tomu, aby se stal obětí nebo byl zraněn kvůli svému vysokému postavení," uvedl mluvčí věznice s tím, že by mohl hrozit útok od spoluvězňů.

Věznice Rikers i vazební cely jsou známy pod přezdívkou Hrobky. Jsou ponuré, hlučné a nebezpečné, prohlásil známý obhájce Gerald Lefcourt. Vězení Rikers "je přeplněné a jídlo je strašné. Jsou tam skutečně těžké mříže a vrata, která vydávají řinčivý zvuk, kdykoli jsou otevírána nebo zavírána".

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Vjezd do věznice Rikers

Věznice Rikers na jednom z ostrovů na toku East River - severně od čtvrti Queens, s níž je spojena mostem - patří k největším vězeňským komplexům na světě. Má kapacitu asi 17.000 vězňů, v současnosti tam podle agentury AFP pobývá 13.000 až 14.000 osob. Její rozloha je 1,7 kilometru čtverečního (tedy asi polovina rozlohy Central Parku) a zabírá prakticky celý ostrov.

V sobotu se favorizovaný kandidát na francouzského prezidenta Strauss-Kahn podle žalobců dopustil sexuálního napadení zaměstnankyně newyorského hotelu, kde byl ubytován. [celá zpráva]

Politik vinu odmítá. Manželka stojí při něm.[celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám