Hlavní obsah

Bin Ládin byl zastřelen neozbrojený, upřesnil informace Bílý dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojené státy upřesnily popis zásahu proti předákovi teroristické sítě Al-Káida Usámovi bin Ládinovi. Podle nových informací terorista při americké operaci, která skončila jeho smrtí, nebyl ozbrojený. Novinářům to řekl mluvčí Bílého domu Jay Carney. Původně přitom Američané tvrdili, že bin Ládin se aktivně zúčastnil přestřelky s jejich zvláštní jednotkou.

Foto: Profimedia.cz

Mluvčí Bílého domu Jay Carney

Článek

V pondělí to například prohlásil hlavní poradce amerického prezidenta Baracka Obamy pro boj s terorismem John Brennan. Řekl také, že bin Ládin anebo jeho okolí použili jednu z bin Ládinových manželek jako živý štít.

Nyní se ukazuje, že poradce si zřejmě spletl dvě různé ženy. Podle nových informací byla teroristova manželka při americkém útoku zraněna a před jeho smrtí byla ve stejné místnosti jako bin Ládin jiná žena.

USA po šéfovi teroristické sítě Al-Káida intenzivně pátraly od atentátů, při nichž přišlo 11. září 2001 v New Yorku a Washingtonu o život asi 3000 lidí a za jejichž hlavního strůjce je bin Ládin považován. Nakonec jej nalezli v pákistánském městě Abbottábád.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám