Hlavní obsah

Silná bouře zdevastovala letiště v St. Louis

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

St. Louis

Mezinárodní letiště v americkém městě St. Louis bylo v noci na sobotu uzavřeno na neurčitou dobu kvůli vážným škodám, které na něm způsobila silná bouře. Čtyři cestující byli se zraněními převezeni do nemocnice, protože na ně vítr hnal odpad nebo je pořezalo sklo z vytlučených oken, uvedla CNN.

Článek

„Byly tu zprávy, že šlo o tornádo. I když to nebylo potvrzeno, bouře způsobila na letišti vážné škody,“ řekl starosta města Francis Lay.

Čtyři lidé byli se zraněními převezeni do nemocnice, naštěstí žádné nebylo vážné, další ošetřili zdravotníci na místě.

„Všechna okna byla vyražena, letiště vypadá jako válečná zóna,“ uvedla 32letá Elizabeth Rastbergerová, která čekala, až ji vyzvedne známá. V tu chvíli udeřila bouře. Poté co, jeden ze zaměstnanců křičel „běžte dolů,“ se schovala se v odpočívárně pro ženy s dalšími dvaceti lidmi.

„Děti křičely, jedna žena měla rozbitý nos, každý byl příliš vyděšen na to, aby mluvil,“ popsala paniku, která panovala v terminálu.

Vichr také vyrazil dveře z haly, kde se vyzvedávají zavazadla. Nejhorší byla situace venku, kde bylo třeba evakuovat lidi z nejméně jednoho letadla. „Letadlo se kymácelo dozadu a dopředu,“ řekl Brett Knewitz, který v něm byl.

Celá letiště budova nakonec byla evakuována ze strachu, že by se mohla propadnout střecha.

„Je až s podivem, že nebylo zraněno více lidí,“ řekl policejní šéf okresu Tim Fitch.

Reklama

Výběr článků

Načítám