Hlavní obsah

Letadlo s Obamovou muselo přerušit přistání, hrozila mu srážka

– Washington

Letadlo s první dámou Spojených států Michelle Obamovou muselo v úterý přerušit přistávací manévr na Andrewsově základně nedaleko Washingtonu. Kvůli chybě letového dispečera hrozilo, že se na přistávací ploše srazí s dvousettunovým vojenským nákladním letadlem. Informoval o tom deník The Washington Post.

Foto: Profimedia.cz

První dáma USA Michelle Obamová

Článek

Manželka amerického prezidenta Baracka Obamy se vracela z New Yorku, kde se spolu s chotí viceprezidenta Joea Bidena Jill zúčastnila televizního natáčení. Byla na palubě Boeingu 737, který je součástí prezidentské letky.

Kontrolní věž na Andrewsově základně si až na poslední chvíli všimla, že obří nákladní letoun C-17 zřejmě nezvládne vyklidit přistávací plochu pro letadlo s Obamovou. Nejprve prezidentskému boeingu nařídila provést několik manévrů, aby dopravní letoun získal více času. Nakonec ale letadlo s Obamovou muselo přistání přerušit a začít kroužit kolem letiště.

Věc se nyní vyšetřuje. Stala se v okamžiku, kdy americké veřejné mínění i úřady znepokojilo několik selhání letových dispečerů, kteří usnuli během noční služby, anebo se ve službě dívali na film. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám