Hlavní obsah

Republikánka poslala koláž s Obamou jako lidoopem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Kalifornská republikánka Marilyn Davenportová popírá, že se chovala jako rasistka, když v pátek rozeslala koláž, kde byl prezident Barack Obama vyobrazen jako dítě šimpanzích rodičů, pod kterou bylo napsáno: Tak teď už víte, proč nemám žádný rodný list. Podle ní šlo o jen o žert. V pondělí se za něj omluvila.

Článek

„Lituji, jestli můj e-mail někoho urazil, napsala listu OC Weekly. „Shledala jsem jen zábavné připomenout otázky okolo Obamova rodného listu.“ Spor se týká toho, že Obama se narodil na Havaji a ne na pevnině, takže možná neměl právo být zvolen.

Prý si neuvědomila, že je „napůl černý“. „Nepřišlo mi to na mysl, dokud to dva nebo tři lidé nevzali tak, že je to vtip o rase," uvedla.

Davenportová kvůli koláži čelí výzvám k demisi, požaduje ji i šéf republikánů v Orange Scott Baugh s tím, že šlo o „ohavný vzkaz po okap plný rasismu“: „Měla by odstoupit z výboru,“ řekl.

Ostatní republikáni v zastupitelstvu v Orange se okamžitě pustili do médií, že se pokusila aféru nafouknout.

Davenportová je členkou konzervativního republikánského uskupení Tea Party.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám