Hlavní obsah

Klaus se setkal s chilským prezidentem Piňerou

Novinky, Miroslav Benč (Santiago de Chile)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santiago de Chile

Prezident Václav Klaus se v pondělí v Santiagu de Chile setkal se svým chilským protějškem Sebastianem Piňerou. Prezidenti po jednání podepsali dohodu o spolupráci v cestovním ruchu. Jednali také o Evropské unii, situaci v severní Africe, vzájemné spolupráci v oblasti průmyslu a obrany.

Foto: IVAN ALVARADO, Reuters

Prezident Václav Klaus se svým chilským protějškem Sebastianem Piňerou

Článek

Příští rok totiž do Chile pojede právě ministr obrany. Následná tisková konference se nesla v odlehčené atmosféře. Klaus pozval Piňeru na návštěvu České republiky.

„Co se týká cestovního ruchu, má Česká republika velké zkušenosti a my se od ní musíme poučit,“ řekl Piňera.

"Děkuji také za pozvání do České republiky a do krásné Prahy. To mi ale, pane prezidente, budete muset pomáhat, protože moje žena se do Prahy zamilovala a pokud ji tam s sebou vezmu, tak tam bude chtít zůstat a nebude se se mnou chtít vrátit,“ dodal žertovně Piňera.

„Nevím, co právě teď dělá moje manželka, na programu má prohlídku Santiaga de Chile, tak nevím, jestli se bude chtít vrátit do České republiky, nebo tu bude chtít zůstat. To nemohu potvrdit,“ zareagoval Klaus.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám