Hlavní obsah

Americké nálety poprvé řídí žena, generálmajorka Woodwardová

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bojové akce amerického letectva nyní při operaci v Libyi poprvé v historii řídí žena – generálmajorka Margaret Woodwardová. Podle listu The Guardian jde o zkušenou pilotku, které nalétala 3800 hodin a podílela se na vojenských misích na Balkáně, v Iráku a v Afghánistánu.

Článek

Woodwardová se v letectvu specializuje na logistiku, konkrétně na otázky doplňování paliva. Nynější aktivity letectva USA při operaci Úsvit odysey řídí z Německa, kde je příslušné regionálního velitelství amerických vzdušných sil AFRICOM.

Woodwardová nastoupila k vojenskému letectvu v roce 1983 poté, co absolvovala arizonskou státní univerzitu v oboru leteckého inženýrství. Nyní má na starost veškeré akce amerického vojenského letectva související s africkým kontinentem.

Dříve byla velitelkou 89. letky dopravního letectva na základně Andrews ve státě Marylandu, kde řídila tisícičlenný personál zajišťující především logistickou a komunikační podporu pro čelné politické a vojenské představitele USA.

V lednu 2009 ji bylo možné například spatřit při přepravě bývalého prezidenta George W. Bushe z inaugurace Baracka Obamy ve Washingtonu do Texasu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám