Hlavní obsah

V Mexiku zatkli muže podezřelého z vraždy amerického agenta

Mexiko

Příslušníci mexického námořnictva zatkli místního drogového bosse patřícího ke gangu Zetas. Je podezřelý, že se podílel na vraždě amerického agenta celního a imigračního úřadu Jaime Zapatu. Uvedl to server BBC.

Článek

Sergio Mora byl zadržen na severu Mexika a převezen do hlavního města k výslechu. Moru dal do souvislosti s vraždou jiný člen drogového kartelu Zetas. Ten byl zadržen minulý týden a přiznal se, že střílel na auto se dvěma americkými agenty.  Tvrdil ale, že si myslel, že ve voze jedou členové konkurenčního drogového kartelu. Podle něj akci naplánoval právě Mora. [celá zpráva]

Mora má na starosti operace Zetas v oblasti San Luis Potosí. Mimořádně krutý kartel nyní ovládá celé atlantské pobřeží Mexika, u hranic s USA se stále drží zbytky konkurenčního karetu Gulf. Zetas se snaží pronikat více na západ do centrální oblasti Mexika, kde se střetává s kartelem Sinaloa.

Násilí spojené s drogami nepolevuje. V sobotu gang zabil ve dvou barech v Torreonu devět lidí a dalších dvanáct zranil, napsala CNN. V prvním zastřelila tříčlenná skupina čtyři hosty, v druhém zabijáci zlikvidovali pět lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám