Hlavní obsah

Policie v Mexiku zastřelila narkobarona, na svědomí měl 100 vražd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexiko

Mexická policie zastřelila ve městě Chihuahua na severu země narkobarona Luise Hernándeze, který se podle úřadů podílel na nejméně stovce vražd. Podle zpravodajského webu upi.com patřil mezi vedení nechvalně proslulého drogového kartelu Juárez, který kontroluje jednu z nejdůležitějších pašeráckých tras mezi Mexikem a Spojenými státy.

Foto: Gael Gonzales, Reuters

Mexičtí vojáci na předměstí Juárezu

Článek

Hernández zvaný El Cóndor přišel o život během přestřelky již v úterý, ale jeho identifikace trvala několik dní, protože u sebe měl padělané doklady.

Kartel Juárez je zodpovědný za řadu vražd ve stejnojmenném městě u hranic s USA. Jen za rok 2010 v Juárezu přišlo o život více než 3000 lidí, řada z nich byla zavražděna ve stylu popravy.

Násilí spojené s organizovaným zločinem si od konce roku 2006 vyžádalo v celém Mexiku už víc než 34 600 obětí. Snaha vlády potlačit pašerácké gangy, které mezi sebou válčí o ovládnutí tras do Spojených států, se zatím zdá marná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám