Hlavní obsah

Američané pomstili zabití agenta: zatkli 100 narkomafiánů, zabavili milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké bezpečnostní složky provedly ve čtvrtek v amerických městech rozsáhlý zátah proti členům mexických drogových kartelů. Razie byla přímou odpovědí na vraždu amerického agenta v Mexiku minulý týden. Podle agentury AP byl při operaci postřelen další americký agent, ten však není ohrožen na životě.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Úřady pozatýkaly více než 100 lidí a zabavily 4,5 miliónu dolarů (80 miliónů korun), zbraně a desítky kilogramů drog. "Vyslali jsme tím kartelům jasný signál, že nebudeme tolerovat vraždu amerického agenta ani jiného amerického představitele. Je to osobní záležitost," řekl zvláštní agent Carl Pike z Agentury pro potírání narkotik (DEA).

Agent Celního a imigračního úřadu (ICE) Jamie Zapata byl nejvýše postaveným představitelem USA zabitým na území Mexika od roku 1985, kdy byl unesen a zavražděn agent DEA Enrique "Kiki" Camarena.

Koordinované razie jsou tento týden prováděny také v Brazílii, Kolumbii, Mexiku, Panamě a Salvadoru. Cílem akcí na území Spojených státu je narušit celou síť distribuce narkotik.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám