Hlavní obsah

Dav Egypťanů sexuálně napadl zpravodajku CBS během protestů v Káhiře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Zpravodajka stanice CBS Lara Loganová byla v pátek brutálně napadena při demonstracích v Egyptě na káhirském náměstí Tahrír. Zaútočil na ni dav asi dvou set lidí, který ji oddělil od jejích spolupracovníků.

Článek

Reportérka se stala podle zprávy zveřejněné na webu CBS terčem brutálního útoku, byla zmlácena a sexuálně napadena. Zachránila ji skupina asi dvaceti žen a egyptských vojáků.

Po útoku se spojila se svým týmem a vrátila do hotelu. V sobotu odletěla zpátky do USA prvním ranním letem. Momentálně je v nemocnici. Kvůli zachování soukromí CBS neuvedla další podrobnosti k případu.

Loganová pochází z Jihoafrické republiky a pro pořad 60 minut pracuje od roku 2002. Od roku 2008 vede zahraniční oddělení televize. Je zkušenou reportérkou z válečných oblastí.

Loganovou zadržela už dříve armáda

Už předtím měla Loganová v Egyptě problémy. Během protestů byla 3. února zadržena i se svým týmem a přes noc ji vyslýchali vojáci. K tehdejšímu incidentu uvedla ve svém blogu: „Nenapadli nás blázniví lidé na náměstí Tahrír. Byli jsme zadrženi egyptskou armádou. Zatčeni, zadrženi a vyslýcháni. Měli jsme zavázané oči, pouta na rukou a mířili na nás. Náš řidič byl zbit. Zadržel nás režim.“

Podle ní byl tým obviněn, že dělá špionáž pro Izrael. Vojáci je nutili zaujímat vyčerpávající pozice. Ošetřena byla až poté, co začala zvracet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám