Hlavní obsah

Manželé v USA věznili devítiletou holčičku roky v koupelně

Dayton

Policie v americkém městě Dayton zatkla manželský pár, který roky věznil svou devítiletou vnučku v koupelně. Ven z domácího vězení ji prý její prarodiče pouštěli pouze do školy nebo když přišla návštěva, což se naposledy stalo na Vánoce v roce 2007. Ve středu o tom informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Životní prostor holčičky sestával z malé koupelny a okraje chodby, která byla zabarikádovaná skříněmi. Dívka spala na skládacím lehátku, přikrytá pouze dekou. Dostávala nepravidelnou stravu, řekl policista z okresu Montgomery Larry Tolpin. "Podmínky byly strašné," dodal.

Policie zatkla dívčiny prarodiče poté, co se holčička o svých životních podmínkách svěřila školní ošetřovatelce. Zatčení Brian Hart a Rivae Hartová se hájí tím, že dívka měla problémy s chováním. Avšak Tolpin tvrdí, že žákyně čtvrté třídy neměla ve škole žádné potíže. "Je výřečná a velmi inteligentní," dodal. Kvůli hroznému zacházení se ale holčička podle něj uzavřela do sebe a získala nedůvěru vůči dospělým.

Hartovi začali vnučku věznit poté, co dívka ve třech letech uhodila svého dvouletého bratra do hlavy umělohmotným telefonem. Dnes osmiletý chlapec, který byl spolu se sestrou svěřen prarodičům do poručnické péče, ani dva vlastní synové Hartových ve věku 12 a 14 let zavíráni nebyli. Úřady Hartovým všechny děti odebraly. O všechny tři chlapce se starají nové pěstounské rodiny. Holčička je nyní v péči psychologů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám