Hlavní obsah

V televizi, která měla hájit kulturu islámu, usekl své ženě hlavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buffalo

Porota v americkém Buffalu shledala v pondělí vinným z vraždy zakladatele islámské televizní stanice, která měla podporovat porozumění mezi kulturami a bojovat s předsudky proti muslimům. Podle agentury AP muži hrozí až doživotní vězení. O výši trestu soudce rozhodne 9. března.

Foto: Profimedia.cz

Muzzammil Hassan

Článek

Muzzammil Hassan, který své ženě v únoru 2009 v televizním studiu usekl hlavu, svůj čin nikdy nepopíral a sám se přihlásil policii. Tvrdil ale, že byl obětí zneužívání ze strany manželky. Porota však jeho obhajobu nepřijala a uznala ho vinným z vraždy druhého stupně.

Vraždy se v Pákistánu narozený Hassan dopustil jen několik dní poté, co jeho manželka podala žádost o rozvod. Již v minulosti u Hassanových, kteří spolu měli dvě děti, několikrát zasahovala policie kvůli domácímu násilí.

Televizi Bridges TV, která byla první televizní stanicí v angličtině zaměřenou na americké muslimy, spustil Hassan se svou ženou v roce 2004. V době zahájení vysílání tvrdil, že chce v očích americké veřejnosti vylepšit obraz muslimů, kteří začali být po teroristických útocích na New York a Washington z 11. září 2001 vnímáni velmi negativně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám