Hlavní obsah

Třiadvacetiletá žena odhalila, že byla jako nemluvně unesena

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Třiadvacetiletá Američanka Carlina Whiteová zjistila, že byla unesena z nemocnice 19 dní po svém narození a vyrůstala v cizí rodině. S pomocí úřadů našla i svou skutečnou rodinu. Testy DNA potvrdily, že hledání bylo správné.

Článek

Carlina Whiteová vyrůstala v connecticutském Bridgeportu jako Nejdra Nanceová. Měla však pocit, že do rodiny nepatří, a když dospěla, začala intenzivně pátrat po případných biologických rodičích.

Mluvčí policie Paul Browne řekl listu New York Times: „Dlouho měla pocit, že nepatří do rodiny, ve které žije.“

Podle BBC pátrala žena mezi fotografiemi nezvěstných dětí, které zveřejnilo Centrum pro zmizelé a zneužité děti na internetu. Tam našla fotografii Carliny Whiteové a snímek, jak by mohla vypadat v současnosti. Carlina Whiteová byla unesena 4. srpna 1987 z nemocnice v Harlemu, kam ji přivezla její šestnáctiletá matka Joy Whiteová, protože měla horečku.

Zdálo se jí, že to by mohla být ona sama. Proto se na centrum obrátila, aby jí zprostředkovalo kontakt s rodinou. S tou se také sešla a následné testy DNA potvrdily, že žena je skutečně její biologická matka.

„V neděli jsme měli rodinnou večeři a všechny děti pobíhaly kolem a hrály si a působilo to, jako by Carlina s námi byla celou tu dobu,“ sdělila její babička 71letá Elizabeth Whiteová. Napřed ale nechtěla svou radost dát najevo: “Když jsem o té zprávě slyšela od své dcery Joy, nechtěla jsem být příliš vzrušena, protože ještě nebyly výsledky testů DNA. Když jsem ji však uviděla, srdcem jsem cítila, že je to ona, protože vypadala, jako Joy a měla oči svého otce, Když přišly výsledky testů DNA, byla jsem opravdu šťastná, protože jsem už neměla pochybnosti.

Policie neuspěla

Když Carlinu jako dítě unesli, policie marně pátrala po pachatelce. Zjistili jen, že žena, které měla na sobě oděv sestry, se kolem nemocnice pohybovala delší dobu.

Nepomohlo ani vypsání odměny ve výši 10 000 odlarů. Joy Whitenová a její tehdejší partner, otec dívky Carl Tyson vysoudili na nemocnci odškodné ve výši 750 000 dolarů. Rok po zmizení dívky se ale rozešli, uvedl list Daily Mail.

Smutné dětství

Unesená dívka ale neměla šťastný život, vyrůstala v rodině drogově závislých. Žena, která ji unesla, jí nevychovávala, nechala to na ostatních. Sama si své biologické matce stěžovala, že ji nikdy nikdo neřekl mám tě rád, ani ji neobjal

Policie nyní její únoskyni vyšetřuje. Únos dětí mladších 18 let není v USA trestným činem, který by byl promlčitelný dokud unesené děti žijí.

Reklama

Výběr článků

Načítám