Hlavní obsah

Lékař ve Filadelfii prováděl pozdní potraty, až osmiměsíčním dětem řezal krky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filadelfie

Americká policie obvinila z vraždy a dalších trestných činů lékaře z kliniky ve Filadelfii. Kermit Gosnell prováděl potraty u žen v pokročilém stadiu těhotenství, někdy i v osmém měsíci. Obvinění z vraždy čelí i devět jeho spolupracovníků.

Foto: Profimedia.cz

Kermit Gosnell

Článek

Devětašedesátiletý Gosnell podle žalobců vykonal tisíce ilegálních pozdních potratů, přičemž děti vyvolané na svět předčasně živé zabíjel. Přišel si tak na milióny dolarů, tvrdí žaloba.

Většina jeho zákaznic pocházela z chudého prostředí. Žaloba tvrdí, že množství z nich doktor zmrzačil. Jedna žena, 41letá nepálská imigrantka, při zákroku zemřela, když ji předávkovali sedativy s prošlou záruční lhůtou.

„Lékař, který vědomě a systematicky léčí špatně pacientky do takové míry, že jedna z nich v jeho takzvané péči zemře, se podle zákona dopouští vraždy. Lékař, který řeže krky a poškozuje páteř živých, dýchajících dětí, které by za řádného lékařského dohledu přežily, páchá vraždu,“ uvedl okresní žalobce Seth Williams.

Obvinění čelí i devět Gosnellových zaměstnanců, kteří neměli licenci. Podle vyšetřovatelů bylo zařízení na klinice zastaralé a někdy nefunkční. Na různých místech budovy bylo nalezeno 45 plodů.

Podle zákonů státu Pensylvánie může být proveden potrat nejpozději ve 23. týdnu těhotenství, upozornila BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám