Hlavní obsah

Chlapec v USA zastřelil otce a pratetu, pak v klidu zavolal policii

ČTK, Spartanburg
Spartanburg

Čtrnáctiletý chlapec z amerického státu Jižní Karolína zastřelil svého otce a svou pratetu a vážně zranil babičku. Čin poté sám ohlásil policii, jeho motiv ale není jasný. V úterý o tom informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Chlapec zaútočil na své příbuzné v noci na úterý, poté zavolal policisty. "Klidným, kontrolovaným hlasem systematicky vysvětlil, že bude čekat na policii v domě nebo po jejím příjezdu vyjde ven. Řekl, že zbraň odložil na stůl v jídelně," uvedl ředitel policie v jihokarolínském Spartanburgu Tony Fisher.

Policisté v domě našli čtyřiačtyřicetiletého muže a třiaosmdesátiletou ženu. Byli zastřeleni ve svých postelích. V domě byla také těžce zraněná osmdesátiletá žena, kterou záchranáři odvezli do nemocnice. Útočníkova babička je v kritickém stavu.

Útočník už podstoupil první výslech. Policistům řekl, že k útoku použil pušku, kterou dostal v září od otce k narozeninám. Nevysvětlil však, co ho k činu vedlo.

Policie chlapce zatkla a obvinila ho z dvojnásobné vraždy a z pokusu o vraždu. Zatím není jasné, zda bude souzen jako dospělý, nebo jako mladistvý. Soudní líčení s ním by mělo začít příští týden.

Letos je to ve Spojených státech už druhý případ, kdy dítě obrátilo zbraň proti některému z rodičů. Před dvěma týdny zastřelil desetiletý chlapec ze státu Ohio svou matku, policie ho obvinila z vraždy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám