Hlavní obsah

Orgány dívky zastřelené při atentátu na političku zachránily jiné dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston

Orgány devítileté Chritiny Greenové, kterou zastřelil minulý víkend atentátník ve městě Tucson, zachránily život jiné dívce. Rodina dívky orgány nabídla a využili je lékaři z Bostonu. Ti oznámili, že je získala mladá dívka z tohoto města.

Článek

Otec oběti John Green deníku Boston Globe sdělil, že je telefonát od lékařů, kteří jim využití orgánů oznámili, povzbudil a "udělal z nich pyšné rodiče."

"Dcera udělala další krásnou věc," řekl otec. Neví, jaké orgány byly využity, ani žádné podrobnosti o příjemci.

Christina byla jednou ze šesti obětí střelce Jareda Lee Loughnera, který si politický mítink vybral úmyslně. Jeho hlavní obětí měla být kongresmanka Gabriella Giffordsová. Ta útok přežila s vážným zraněním hlavy a její stav je stabilizovaný.

Dítě naděje

Devítileté Christina se narodila 11. září 2001 a byla označována za jedno z dětí naděje. Americký prezident Barack Obama o ní během vzpomínkového aktu mluvil jako o "zvídavé, důvěřivé, energické a okouzlující bytosti, v níž se promítaly všechny vlastnosti dětí."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám