Hlavní obsah

Arizonský střelec se před řáděním fotil ozbrojený a v červených tangách

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tucson

Vyšetřovatelé monitorující případ vyšinutého mladého střelce Jareda Lee Loughnera informovali média o dalších podivných skutečnostech. Dvaadvacetiletý muž se den před střelbou fotil se zbraní v červených tangách a poté dal film k vyvolání do tamější drogerie. Druhý den si fotky vyzvedl a o dvě hodiny později se vydal se zbraní na mítink kongresmanky Gabrielle Giffordsové.

Článek

Vyšetřovatelé v sobotu informovali o nových faktech týkajících se 22letého střelce z Tucsonu, Jareda Lee Loughnera. Ten se před střelbou nafotil v červených tangách s poloautomatickou pistolí Glock v ruce. Film si následně nechal vyvolat v místní drogerii den před střelbou a snímky si vyzvedl v den krvavého masakru. Fotografie vyšetřovatelé médiím neposkytli.

Úřady informovaly o tom, že si mladík vyzvedl vyvolané fotografie ve 14.19 ve stejném obchodním centru, ve kterém o několik hodin později vraždil. Po čtvrté hodině odpoledne umístil na svou stránku na webu MySpace rozloučení s přáteli, které doplnil o jednu z vyvolaných fotek. Na ní byla kniha americké historie a jeho pistole.

Na některých z vyvolaných fotografií drží Loughner zbraň u svého rozkroku, na jiných pózoval s pistolí přímo u své zadnice. Policie zatím neví, zda byly snímky focené v den, kdy je dal mladík vyvolat, či dříve.

Loughner střílel s hlavním cílem zabít demokratickou kongresmanku Gabrielle Giffordsovou. Té prostřelil hlavu, ale nezabil ji. Kongresmanka je však stále v kritickém stavu, ačkoliv se její stav podle lékařů pozvolna zlepšuje. Při střelbě Loughner zabil šest lidí a 14 dalších zranil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám