Hlavní obsah

Američtí policisté znají dva muže, kteří zneužívali invalidní ženy

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Kalifornská policie už zná identitu dvou z deseti mužů, kteří zneužívali invalidní ženy. V sobotu to uvedla CNN. Na případ policisty upozornil v březnu anonym, který jim poslal 13 DVD se záběry zneužívání osmi invalidních žen.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Jedním z podezřelých je 41letý Bert Hicks, který je nyní ve vězení za zneužívání a sexuální napadení, kterého se dopustil v domě s pečovatelskou službou, uvedl detektiv Ron Anderson.

Hicks záměrně vzal invalidní ženu, která byla v domě s pečovatelskou službou, do Las Vegas, kde ji pojal za manželku. Pak ji vrátil do domu s pečovatelskou službou, kde byla sexuálně napadána ostatními muži.

Zatím ale podle Andersona není jasné, zda zločiny, za které byl odsouzen, jsou ty, které zachycuje i video, kde mimo jiné je vidět, jak jeden muž přivádí druhého do pokoje invalidní ženy a ten ji tam zneužije. [celá zpráva]

U druhého podezřelého jméno zveřejněno nebylo. Policie jej nikdy neobvinila, i když měla podezření, že se dopouští sexuálně motivovaných zločinů, jenže neměla dost důkazů.

Policie je nyní přesvědčena, že se jí nyní podaří všechny aktéry předat do rukou spravedlnosti. „Skládačku máme pohromadě, řekl seržant Dan Scott a dodal: „Jsem přesvědčen, že nyní budeme schopni identifikovat všechny podezřelé.“

Anonymní tip

Policie by však i tak ráda znala identitu muže, který je na případ upozornil. Loni v březnu jim poslal jim 13 DVD se 100 hodinami záběrů a s průvodním dopisem, v němž popisoval, jak se k videím dostal. Uvedl že pracoval jako počítačový technik a někdo si ho najal, aby vyčistil hard-disk na laptopu, který koupil za 20 dolarů na ulici od narkomana závislého na cracku.

V průvodním dopisu napsal policii: „Video na hard-disku bylo znechucující a udělalo se mi z něj zle.“ Technik uvedl, že svou práci odvedl, ale pořídil kopie videí, která poskytl policii.

Anderson dodal, že i on sám byl šokován záběry, které byly pořízené jak ruční kamerou, tak bezpečnostními kamerami: „Ve své službě jsem viděl hodně skutečně hrozných obrazů, na nichž byly i děti, ale tohle patří k těm nejstrašnějším, co jsem kdy viděl. Viděl jsem tyto bezmocné lidi ležet ve chvílích, kdy byli zneužívání těmi vůbec nejhoršími způsoby, jako jsem viděl.“

Reklama

Výběr článků

Načítám