Hlavní obsah

Syn detektiva zabil zástupkyni ředitele, nelíbilo se mu na škole

Novinky,
Omaha

Sedmnáctiletý syn detektiva Robert Butler Jr. ve středu zabil asistentku ředitele střední školy Omaze v americkém státě Nebraska. Postřelil ředitele a pak obrátil zbraň proti sobě. Před útokem napsal na web vzkaz, z něhož plyne, že byl na nové škole nespokojený. I když jinak byl považován za veselého, měl údajně problémy s tím, že občas mluvil při hodinách, uvedla AP.

Článek

Policie byla o střelbě informována v 12:50 místního času. Budova byla okamžitě uzavřena a vedení školy všechny vyzvalo, aby se schovali. Návštěvníky školní kavárny poslali do kuchyně.

Během dvou hodin byli studenti evakuováni.

K samotné střelbě policie mnoho neuvedla, sdělila jen, že zasaženi byli jak ředitel školy, 45letý Curtis Case, tak jeho zástupkyně, 58letá Vicky Kasparová. Oba skončili v nemocnici, Kasparová ale několik hodin po zásahu zemřela, Case je ve vážném, ale stabilizovaném stavu.

Útočník po střelbě ujel a asi míli od školy se zabil.

Butler před střelbou napsal na Facebook, že je nespokojený v nové škole v Omaze, kam se rodina přestěhovala před pár měsíci, protože jeho otec tam dostal místo detektiva. Neuvedl ale mnoho detailů, kromě toho, že stará škola v Lincolnu byla lepší. Uvedl, že brzo všichni uslyší o špatných věcech, které udělal a omluvil se. Přál si, aby na něj vzpomínali, jaký byl před tím.

Jeho čin všechny zaskočil, protože byl považován za otevřeného. I jeho nevlastní dědeček Robert Uribe byl překvapen, před měsícem mu připadal jako hodný chlapec a ne jako střelec.

Reklama

Výběr článků

Načítám