Hlavní obsah

Chávez by chtěl jako velvyslance Olivera Stonea nebo Billa Clintona

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caracas

Venezuelský prezident Hugo Chávez navrhl Spojeným státům, aby jako svého velvyslance do Caracasu poslaly režiséra Olivera Stonea, herce Seana Penna, filozofa Noama Chomského, nebo bývalého prezidenta Billa Clintona. Chávez odmítl velvyslance nominovaného prezidentem Barackem Obamou a USA odplatou odebraly vízum venezuelskému velvyslanci ve Washingtonu.

Foto: Profimedia.cz

Venezuelský prezident Hugo Chávez (vlevo) s americkým režisérem Oliverem Stonem

Článek

„Doufám, že nominují Olivera Stonea,“ řekl Chávez o režisérovi, jenž se svými sympatiemi k levicovým vůdcům Latinské Ameriky v čele s bývalým kubánským prezidentem netají.

V případě, že by Stone jako kandidát neprošel, má Chávez v záloze další jména. „Navrhuji jako kandidáta Seana Penna nebo Noama Chomského. Máme tam spoustu přátel. Billa Clintona!“ prohlásil prezident během úterního vystoupení v televizi.

Chávez rovněž připomněl své sobotní setkání s ministryní zahraničí USA Hillary Clintonovou při inauguraci první brazilské prezidentky Dilmy Roussefové. [celá zpráva]

„Řekl jsem paní Clintonové: ‘Jak se daří manželovi?’. Ale udělal jsem chybu, protože nemluvím dobře anglicky, a řekl jsem: ’Jak se má vaše žena?’,“ špičkoval Chávez s tím, že se Clintonová smála a on se opravil.

Agentura Reuters upozornila, že navzdory současné diplomatické roztržce si žádná ze stran nedovolí ohrozit obchodní vztahy a zejména obchod s ropou, na němž ekonomiky obou zemí závisejí.

Reklama

Výběr článků

Načítám