Hlavní obsah

V New Yorku prudce vzrostl počet vražd, přibylo i znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Značný nárůst počtu vražd v porovnání s rekordně klidným rokem 2009 zaznamenal loni New York. Během roku 2010 tamní policie vyšetřovala celkem 532 vražd, zatímco v roce 2009 jich bylo jen 471. Celková úroveň zločinnosti ovšem v New Yorku v loňském roce klesla o dvě procenta, napsala v úterý agentura AP s odvoláním na newyorskou policii.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

New York, který je s více než osmi milióny obyvatel nejlidnatějším městem ve Spojených státech, kdysi patřil mezi města s největší kriminalitou na světě. Situace se značně zhoršovala od půlky sedmdesátých let. Výjimkou nebyly roky, kdy bylo v New Yorku zavražděno více než 2000 lidí.

V posledním desetiletí ale město zažívá rekordní pokles kriminality; podle policie na tom nic nemění ani skutečnost, že v roce 2010 stoupl v porovnání s rokem 2009 nejen počet vražd ale i počet znásilnění o 14 procent a počet loupeží o čtyři procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám