Hlavní obsah

Zadrželi autora příručky pro pedofily

Autor příručky pro pedofily, který své dílo v listopadu nabízel v internetovém knihkupectví Amazon, byl zadržen na Floridě, uvedla v úterý agentura Reuters. Je obviněn z šíření obscénního materiálu. Pokud bude shledán vinným, hrozí mu až pět let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Sedmačtyřicetiletý Phillip Greaves byl zadržen, protože si jeho knihu koupil přímo od autora přes internet za 50 dolarů floridský policista, který před autorem utajil svou totožnost. Po zakoupení knihy vznesl obvinění z šíření obscénních materiálů.

"Greaves napsal tuto knihu výslovně za účelem učit lidi, jak sexuálně zneužívat a znásilňovat děti," prohlásil před soudem policista Grady Judd.

Greaves ale obvinění popřel a tvrdí, že svým spiskem Pedofilův průvodce láskou a rozkoší: Kodex chování milovníka dětí chtěl pomoci lidem zlepšit jejich život. Greaves tvrdil, že příručka neměla vrhat lepší světlo na dospělé, kteří ubližují dětem. Podle něj by opravdový pedofil dítěti nikdy neublížil.

V Coloradu, kde autor žije, neplatí zákaz šíření obscénních materiálů, který je na Floridě. Protože si ale spisek koupil obyvatel na Floridě, může se na něj tento zákon vztáhnout.

Příručka pro pedofily byla v knihkupectví Amazonu k mání v elektronické verzi za 4,79 dolaru (92 korun). V první polovině listopadu ale z nabídky zmizela po vlně negativních reakcí od ostatních uživatelů.

Reklama

Související témata:

Související články

Amazon prodával příručku pro pedofily

Internetový prodejní portál Amazon čelí tvrdé kritice, protože se na jeho stránkách dá objednat rádce pro pedofily vydaný vlastním nákladem. Kniha nese název...

Výběr článků

Načítám