Hlavní obsah

Středem USA se prohnala sněhová bouře, zabila čtyři lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně čtyři lidé zahynuli kvůli sněhové bouři, která se v neděli přehnala přes střední část USA. Na mnoha místech také značně zkomplikovala dopravu, jen v Chicagu bylo zrušeno na 1500 letů. Přívaly sněhu způsobily značné škody. V Minneapolis napadlo 43 centimetrů.

Článek

V Minnesotě zemřel jeden muž na infarkt při odhrabávání zasněžené cesty před domem. Ve Wisconsinu sněžný pluh smetl muže, který odhrabával silnici, a zabil ho. Ve stejném státu se zabil jednadvacetiletý řidič, když na namrzlé silnici ztratil kontrolu nad svým autem. Při podobné nehodě zemřel i jeden muž v Indianě, který autem ujížděl z místa, kde pobodal svou manželku.

Kvůli námraze a sněhu bylo v neděli uzavřeno několik amerických dálnic a některé jejich úseky byly uzavřené i ráno.

V Minneapolisu se zhroutila pod nánosem sněhu střecha basebalového stadionu, takže utkání mezi minnesotskými Vikingy a newyorskými Giants bylo přeloženo na pondělí  večer do Detroitu.

Distribuční společnosti hlásily i výpadky elektřiny. Ve Wisconsinu přišlo o dodávky proudu na 6000 domácností, v Illinois kolem 3000.

Frontální systém ale zasáhl i oblasti na jihu USA. Kvůli sněžení se tak zpožďovaly lety v Atlantě ve státu Georgia. "V téhle části země znamená každý sníh komplikace, protože lidé tu na něj nejsou vůbec zvyklí," prohlásil jeden z cestujících, kteří uvízli na atlantském letišti.

Reklama

Výběr článků

Načítám