Hlavní obsah

Syn miliardového podvodníka Madoffa se oběsil na výročí zatčení otce

Starší syn známého podvodníka Bernarda Madoffa spáchal sebevraždu. Oběsil se ve svém bytě přesně dva roky poté, co byl jeho otec zatčen pro finanční podvody. Informoval o tom britský Telegraph.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Americký finančník Bernard Madoff (v popředí) měl zpronevěřit přibližně 50 miliard dolarů.

Článek

Šestačtyřicetiletého Marka Madoffa našel mrtvého v sobotu ráno jeho tchán v bytě v módní čtvrti SOHO na Manhattanu. Byl tam s ním Markův dvouletý syn. Čtyřletá dcera byla v té době na Floridě s matkou Stephanie.

Synové Mark a Andrew se od otce odvrátili poté, co se jim přiznal k tomu, co provedl. Americký finančník Bernard Madoff připravil podvodem prostřednictvím pyramidové hry na principu Ponziho schématu své klienty o 65 miliard dolarů. [celá zpráva]

Za to byl odsouzen do vězení na 150 let. Jeho rodina se od podvodu distancovala. Oba synové sice pracovali ve firmě na vysokých pozicích, ale v jiném odvětví.

O podvodu prý nic nevěděli. Vyšetřovatelé je také prověřovali, ale ani jeden nebyl obviněn. Markova žena už dříve požádala soud o možnost změnit si příjmení kvůli ohrožení rodiny.

Mark Madoff sice nenaznačil, že by měl v úmyslu skončit se životem, ale jeho manželka po poslední emailové komunikaci o něj dostala strach a požádala svého otce, aby jej šel zkontrolovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám