Hlavní obsah

Víme, co je to být prezidentem, notoval si Bush se šéfem Facebooku

Novinky, rei

Bývalý americký prezident George W. Bush a zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg vedli v pondělí večer přes kamery rozhovor, který byl na sociální síti přenášen v živém přenosu. Bush si pochvaloval, že Zuckerberg ví, co to obnáší být prezidentem, a má s ním ještě mnoho společného. Zakladatel sítě mu oplatil prohlášením, že si váží Bushovy zásadovosti.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Bývalý americký prezident George W. Bush

Článek

Bush vedl s Zuckerbergem rozhovor hodinu. Své působení v Bílém domě přirovnal k vedení populární sociální sítě – klíčová jsou rychlá a náročná rozhodnutí založená na selském rozumu. Bush také podotkl, že ho s Zuckerbergem spojuje zápal pro vzdělávání. Zuckerberg nedávno daroval 100 miliónů dolarů státním školám v Newarku.

Bush rovněž poznamenal, že stejně jako Zuckerberg ví, co je to tvrdá kritika. Šéf Facebooku čelí množství nařčení z porušování soukromí. „Nečelili jsme tak rozsáhlé kritice jako prezident, ale nějaká tu byla,“ reagoval Zuckerberg na Bushova slova.

Exprezident rovněž pochválil Zuckerbergovy stránky s tím, že je využívá pro kontakt s bývalými kolegy z administrativy. Zakladatel Facebooku Bushovi oplatil uznáním jeho zásadovost. „To je věc, kterou jsem na vás vždycky obdivoval. Vždy jste se držel svých principů a prosazoval je,“ řekl.

Foto: Profimedia.cz

Zakladatel facebooku Mark Zuckerberg

Reklama

Výběr článků

Načítám