Hlavní obsah

Brazilský lékař dostal za znásilňování pacientek 278 let vězení

– Sao Paulo

Renomovaného brazilského lékaře v úterý soud v Sao Paulu poslal za mříže na 278 let. Lékař byl usvědčen ze znásilnění 39 svých pacientek. Napsal to brazilský tisk.

Článek

Odborník na asistovanou reprodukci Roger Abdelmassiih byl obviněn celkem z 56 případů sexuálního obtěžování. Některé z pacientek své luxusní kliniky znásilnil několikrát. Byl zatčen loni na základě udání jeho bývalého zaměstnance.

Oběti 66letého lékaře, který je v Brazílii dobře znám, protože jeho péčí prošlo množství předních sportovců, osobností showbyznysu i politiků, uvedly, že Abdelmassih je znásilňoval na pokojích, když zůstaly samotné. Některé se teprve probíraly z anestezie.

Podle lékařova advokáta soud ale nevzal v potaz svědectví ve prospěch odsouzeného, která předneslo 170 bývalých pacientek, respektive jejich partnerů. Odsouzený se hodlá odvolat, svou vinu vždycky popíral. Tvrdí, že ženy mohly mít pod vlivem sedativ halucinace. Navíc prý s pacientkami nebyl nikdy v místnosti sám.

Brazilský zákon umožňuje kumulovat trest vězení, ovšem odsouzenec podle jiného zákona nemůže strávit za mřížemi více než 30 let. Trest smrti v této zemi nikdy nebyl zaveden.

Reklama

Výběr článků

Načítám