Hlavní obsah

Pár spustil na internetu hlasování, zda má nechat narodit své dítě

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minneapolis

Manželé Pete a Alisha Arnoldsovi z Minneapolisu čekají dítě, ale nejsou si jisti, zda chtějí být rodiči. Jejich dilema má vyřešit veřejnost, kterou pár vyzval, aby hlasovala, zda si má žena dítě nechat, anebo jít na potrat. Arnolds kvůli hlasování zřídil internetové stránky birthornot.com.

Článek

“Nejsem si jista, zda chci změnu. Cítím, že jak stárnu, jsem víc sobecká a zajetá ve svých zvycích. Bojím se, že nakonec budu litovat, že jsem založila rodinu a usadila se,” napsala na internetu Arnoldsová, která v uplynulých deseti měsících dvakrát potratila – poprvé v 16. a podruhé v 5. týdnu.

Manželé dodali, že se rozhodli pro hlasování, protože je to jedna z nejlepších amerických tradic. “Hlasujeme o všem od nejlepšího zpěváka v pěvecké soutěži American Idol po příštího lídra svobodného světa. Nebylo by hezké vyjádřit svůj názor a přispět ke změně ve skutečném světě? Proč nehlasovat o tom, zda pokračovat, nebo přerušit těhotenství?”, uvedla dvojice, která byla oddána před devíti lety.

“Nejdříve jsme dítě nechtěli, protože jsme nechtěli ukončit své dětství. Pak Alisha získala novou práci. Teď, téměř deset let po našem sňatku je výhled na to, že mi bude padesát, až bude moje dítě maturovat, trochu znervózňující,” dodal Arnolds.

Rozhodne veřejnost

Alisha je v 17. týdnu těhotenství. Lidé mají o osudu plodu rozhodovat do 7. prosince, kdy bude stále čas případný potrat provést – podle zákona státu Minnesota může být zákrok proveden nejpozději před 20. týdnem.

Nenarozené dítě je chlapec, kterému manželé přezdívají Wiggles (wiggle znamená v angličtině třást, kroutit se). Pár internetové stránky průběžně aktualizuje a k nahlédnutí poskytl i snímky plodu.

Dosud bylo hlasování vyrovnané, ale postupně nabývá na síle skupina hájící názor, že dítě má žít. V pátek odpoledne SEČ byla pro potrat jen asi čtvrtina z téměř 70 000 hlasujících. Pár prý nečekal takovou odezvu, i když devět z deseti zpráv, které dostávají, je podle Arnoldse nenávistných.

Reklama

Výběr článků

Načítám