Hlavní obsah

Dvojčata na střelnici dobrovolně obrátila pistole proti sobě

Novinky, Dagmar Plecháčová
Denver

Případ sebevražedného paktu dvou sester v těchto dnech řeší policisté v americkém státě Colorado. Dvojčata Kristin a Candice Hermelerovy pocházející z Austrálie si v pondělí na místní střelnici vypůjčily zbraně a zhruba po 90 minutách nacvičování střelby se obě dívky zbraněmi zastřelily. Jedna ze sester přežila.

Foto: Profimedia.cz

Na střelnici v americkém Denveru došlo k pokusu o dvojnásobnou sebevraždu, který nepřežila jedna žena. Ilustrační foto

Článek

Jejich hrůzný čin zaznamenaly i bezpečnostní kamery, na kterých je vidět, jak se dvojčata ve stejnou chvíli bezvládně skácela k zemi. Kristin byla na místě mrtvá. Candice i přes vážná poranění přežila a policistům už sdělila, že se sestrou uzavřely sebevražedný pakt.

Šerif policejního oddělení v obci Arapahoe uvedl v písemném prohlášení, že devětadvacetiletá žena potvrdila, že spolu se svou sestrou měly v plánu spáchat sebevraždu společně a zastřelit se. Policie však nesdělila, co ženy k činu vedlo.

Cestou na střelnici si vzaly taxi

Ví se pouze, že obě žily ve Spojených státech několik měsíců v rámci kulturně výměnného pobytu a na střelnici si vzaly taxi z nedalekého hotelu na předměstí Denveru, kde byly ubytovány. Po incidentu byla Kristin Hermelerová na místě prohlášena za mrtvou a Candice Hermelerovou sanitka převezla do nemocnice se střelným poraněním hlavy.

Její stav se natolik zlepšil, že ve čtvrtek byla schopna vypovídat. Podle úřadů obě ženy pocházejí z jihovýchodního australského státu Victoria. Jejich příbuzní by měli do Colorada dorazit koncem týdne.

Reklama

Výběr článků

Načítám