Hlavní obsah

Nahromaděný plyn protrhl podlahu v mexickém hotelu a zabil sedm lidí

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Playa del Carmen
Aktualizováno

Pět kanadských turistů a dva místní zaměstnanci zemřeli při nedělním výbuchu plynu v luxusním hotelu na karibském pobřeží v Mexiku. Oznámily to tamní úřady.

Článek

„Byl to zmatek, všude krev a zranění od skla a předmětů, které létaly vzduchem,“ popsal nehodu jeden z hotelových hostí kanadské tiskové agentuře. Zraněným se okamžitě snažili pomoci ostatní ubytovaní, lehátka u bazénu v první chvíli posloužila jako nosítka.

Výbuch plynu nahromaděného pod podlahou restaurace hotelu s 676 pokoji v Playa del Carmen zranil nejméně sedmnáct dalších lidí – sedm Kanaďanů, dva Američany a osm Mexičanů, uvedla agentura Reuters. Dva z Kanaďanů jsou v kritickém stavu. Mezi mrtvými je i jedno dítě.

Exploze protrhla podlahu a strop restaurace a zničila množství oken v budově.

„Zprávy ukazují na akumulaci plynů vzniklých rozkladem organického materiálu v podloží,“ uvedl k příčině výbuchu Francisco Alor, státní prokurátor státu Quintana Roo. Dodal, že úřady prošetří, zda byla budova, která stojí na bažinatém terénu, správně postavena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám