Hlavní obsah

Amazon prodával příručku pro pedofily

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetový prodejní portál Amazon čelí tvrdé kritice, protože se na jeho stránkách dá objednat rádce pro pedofily vydaný vlastním nákladem. Kniha nese název Průvodce pedofila k lásce a potěšení: kodex milovníka dětí. Amazonu už hrozí z některých stran bojkot, píše BBC. Proto ve středu zabránil dalšímu stahování titulu, napsala CNN.

Článek

Philip R. Greaves, který průvodce napsal, se hájí, že se pedofilům křivdí, nejsou chápáni a knihu napsal, aby jim pomohl vyhnout se střetům se zákonem. "Opravdoví pedofilové milují děti a nikdy by jim neublížili," sdělil CNN po telefonu. Pohlavní styk je podle něj nepřípustný, ale v mazlení nebo polibcích nevidí problém. Podle něj má kniha pomoci nejen pedofilům, ale i objektům jejich zájmu.

Autor knihy využil skutečnosti, že Amazon umožňuje lidem, kteří si vydali knihu vlastním nákladem, aby ji prodávali přes něj. Spis je určen pro elektronické čtecí zařízení Kindle.

Amazon se hájí, že autoři se musejí zavázat dodržovat určitá ustanovení. Mimo jiné je jim zakázáno publikovat urážlivé texty. Na svou obhajobu ale dodává, že nechce uplatňovat cenzuru: „Amazon je přesvědčen, že by šlo o cenzuru, pokud by se neprodávaly některé knihy jen proto, že my nebo jiní si myslí, že jejich poselství není objektivní. Nepodporuje nebo nepropagujeme nenávist a zločinné jednání, ale podporuje právo každého jedince, aby se sám rozhodl, co si koupí.“

Na twitteru se ale objevila už řada rozhořčených vyjádření. „Viděl jsem z první ruky, jaké škody způsobují lidé jako autor knihy a její potenciální čtenáři, co dělají dětem, a vidět knihu, jako je tato, na poličce Amazonu, je pro mě znepokojující.“

Tvrdší byla jedna z dvou tisíc reakcí na stránkách portálu: "Je nelegální zneužívat děti a když Amazon něco takového propaguje, je to šílenství. Já jsem zažil zneužívání a jsem  pobouřen, že Amazon se rozhodl propagovat takový nesmysl. neobjednám si nic z jejich stránek, dokud to neodstraní."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám