Hlavní obsah

Na severu Chile zahynuli dva horníci

Santiago de Chile
Aktualizováno

Necelý měsíc po obdivuhodné záchraně 33 horníků z dolu na severu Chile hlásí tato jihoamerická země další důlní neštěstí. Při této nehodě, kterou podle dostupných zpráv vyvolaly trhaviny, zahynuli v dole Los Reyes dva havíři, dalšímu se podařilo uniknout a nyní je s těžkými poraněními v nemocnici, oznámily agentury DPA a Reuters s odvoláním na dnešní sdělení místních médií.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Výbuch v dole pohřbil dva chilské horníkyVideo: Reuters

 
Článek

"Jedné osobě se podařilo uniknout. Nyní je v nemocnici a podává (k události) informace," řekla Ximena Matasová, která je představitelkou oblasti Atacama.

Podle prvních informací nebylo jasné, zda zmínění dva horníci neštěstí nepřežili. Báňské úřady proto zorganizovaly záchrannou operaci.

Důl Los Reyes leží na poušti Atacama, asi 65 kilometrů východně od města Copiapó, v jehož blízkosti se nachází i důl San José. Právě ten se stal dějištěm příběhu se šťastným koncem. Skupina horníků z něj byla 13. října vyvezena na povrch po více jak dvouměsíčním pobytu v asi 625 metrové hloubce. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Všechny chilské zavalené horníky zachránili

Naprostým úspěchem skončila akce na záchranu chilských horníků, kteří byli od 5. srpna uvězněni v kovodole u San José. Všech třiatřicet se jich podařilo dostat...

Výběr článků

Načítám