Hlavní obsah

Srážku cisterny s autobusem v Mexiku nepřežilo 21 lidí

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexiko

Cisterna převážející pohonné hmoty se srazila s autobusem u západního pobřeží Mexika. Nehoda si vyžádala 21 lidských životů, deset osob je zraněno. Informovaly o tom, podle agentury AFP, tamní úřady.

Článek

"Devatenáct lidí zemřelo na místě a dva v nemocnici," řekl AFP jeden z vyšetřovatelů. "Domníváme se, že zahynuly celé rodiny," dodal zdroj. Podle něj při nehodě zemřelo 11 mužů, osm žen a dvě děti.

Deset cestujících utrpělo zranění, mezi nimi i šestileté dítě. Autobus převážel celkem 42 pasažérů, převážně zemědělských dělníků. Řidič nákladního vozu podle agentury DPA z místa neštěstí uprchl.

Páteční nehoda se stala krátce před půlnocí u pobřeží Tichého oceánu v blízkosti obce Palmillas na jihu státu Sinaloa. Příčina nehody je předmětem vyšetřování.

Podle místního tisku vlečný vůz převážel 20 000 litrů pohonných hmot ve dvou cisternách. Jedna se ve svahu utrhla a srazila se s autobusem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám