Hlavní obsah

Elitní královský pilot zabíjel ženy a oblékal se do jejich prádla

Ottawa

Kanadský pilot, plukovník Russel Williams (47), se v pondělí před soudem v Ontariu přiznal k vraždám dvou žen, ke dvěma sexuálním napadením a 82 vloupáním. Williams přitom pilotoval letadla se zahraničními státníky i s britskou královnou a velel největší letecké základně v zemi.

Článek

Nyní ho čeká doživotní trest vězení. V pondělí se přiznal k vraždě dvou žen i napadení, stejně jako k tomu, že při vloupáních do domů kradl dámské spodní prádlo.

Zadržen byl v únoru tohoto roku, když uvízl v policejní síti nedaleko domu jedné ze svých obětí Jessicy Lloydové.

Kanada nyní očekává zveřejnění podrobností Williamsových činů a jeho slov u soudu. Při vysílání například také zazní, jak tento královský pilot napadal ženy a odnášel si z jejich domů "trofeje" v podobě jejich prádla, do něhož se oblékal.

Veřejnost se velmi diví, jak mohl vysoce postavený důstojník v rámci organizace, která je tolik citlivá na informace, utajit o sobě tolik šokujících skutečností.

"Je stále těžké uvěřit, že je to tentýž muž. Ale přijal jsem to. Pro ty, kteří ho znali, to ale nedává vůbec žádný smysl," řekl Williamsův soused a dlouholetý přítel George White. "Měl asi dvojí osobnost," dodal s tím, že plukovník podle něj sice tajil spoustu detailů o svém osobním životě, ale byl velmi přátelský a byla s ním zábava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám