Hlavní obsah

Osm mrtvých po hromadném zabíjení v Kolumbii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bogotá

Celkem osm lidí v pondělí zabili zatím neznámí pachatelé při dvou ozbrojených útocích na severu a jihu Kolumbie. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na oficiální zdroje.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle policie maskovaní muži vnikli do obydlí asi 500 kilometrů jihozápadně od hlavního města Bogoty a zabili čtyři členy rodiny. Jediným přeživším je dítě. Policisté nyní vyšetřují, zda šlo o vyrovnávání účtů mezi pašeráky drog.

Na severu Kolumbie v departmentu Córdoba ozbrojení muži zabili čtyři vesničany. Podle místní policie je vyvlekli z domů a pak zastřelili.

V roce 2009 Kolumbie zaznamenala 17 000 případů násilné smrti, což ji s poměrem 39 na 100 000 obyvatel řadí vedle Venezuely a Mexika mezi nejnebezpečnější země v oblasti.

Prudký vzestup zločinnosti lze podle AFP především pozorovat od začátku roku 2009 v souvislosti s válkou drogových gangů o kontrolu nad obchodem a pašováním kokainu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám