Hlavní obsah

Pastor zamkl třiměsíční dceru v autě a šel na mši, zemřela v agónii

– Miami

Čtrnáctiměsíční batole zemřelo na Floridě na přehřátí, protože je v autě nechal tři hodiny jeho otec, pastor, který celebroval mši. Když se vrátil k autu, byla dcera bezvládná. Napsal to v úterý britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Případ řeší policie v Miami.

Článek

Kimberly Jamesovou nechal v neděli její otec Odane v autě po celé tři hodiny, přestože teplota dosahovala 38 stupňů Celsia. Odešel celebroval mši v Miramaru v kostele církve Znovuzrození svatosti.

Mluvčí miramarské policie Tania Ruesová uvedla, že po mši se v 15:15 pastor vrátil k autu a nelezl svou dceru bezvládnou. Pokusil se ji s dalšími věřícími oživit, ještě než přijela sanitka. Ta ji převezla do nemocnice, kde byla prohlášena mrtvou.

Šokovaní věřící zůstali ještě dlouhé hodiny v tichu v kostele, zatímco policisté zajišťovali důkazy a fotografovali místo tragédie. Pastora zřejmě obviní ze zabití, jak tomu bývá v obdobných případech.

Kimberly je v USA 49. dítětem, které letos zemřelo, protože bylo ponecháno v horku v autě, což je rekordní počet. Na Floridě je to letos šestý případ.

Předsedkyně společnosti Děti a auta Janette Fennellová sdělila listu Miami Herald: „Nejdůležitější je uvědomit si, že se to může stát komukoli, může se to stát profesorům zubařům i duchovním. Jen v osmi procentech případů k tomu dochází v souvislosti s drogami a alkoholem.“

Reklama

Výběr článků

Načítám