Hlavní obsah

Syn umírá na leukémii, tvrdila matka, aby dostala peníze

– Roseville

Žena z Roseville v americkém státě Michigan vydávala svého 12letého syna za umírajícího, když tvrdila, že má leukémii. Chtěla si tak zajistit sympatie lidí a hlavně jejich peněžní dary. Syna pro tento účel omámila a oholila mu hlavu, uvedla tamní média.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Podvodnice získala peněžní dary v přepočtu za více než 145 000 korun.

Článek

Carol Lynn Schnuphaseová synovi Christopherovi přimíchala do jídla léky a oholila mu vlasy i obočí, aby vypadal jako po chemoterapiích. Pak začala kontaktovat místní firmy a církevní organizace s žádostí o pomoc. Vyšetřovatelé uvedli, že žena byla natolik přesvědčivá, že získala peněžní dary v přepočtu přes 145 000 korun, než na podvod přišla a upozornila její sestra.

Na internetovou sociální síť Schnuphaseová umístila vzkaz: „Christopher už ví, že umírá“. O synově onemocnění rovněž informovala příbuzné, kteří byli přesvědčeni, že chlapec má rakovinu. Podezření začali mít o sedm měsíců později, když jim žena řekla, že hoch zemřel, ale je proti tomu uspořádat pohřeb.

Podle rosevillské policie se Christopher, který o podvodu netušil, těší dobrému zdraví. Matce hrozí za zneužití a přijetí peněžních darů pod falešnou záminkou až 14 let vězení. Syn je v náhradní péči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám