Hlavní obsah

Obamu opouští hlavní poradce, chce být starostou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Personální šéf Bílého domu Rahm Emanuel v pátek na svůj post rezignuje, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje z administrativy. O odchodu Emanuela z Bílého domu během letošního roku psala média už v červnu. Podle AP chce Emanuel kandidovat na starostu Chicaga.

Foto: John Gress/Files, Reuters

Rahm Emanuel (vlevo) s Barackem Obamou

Článek

Kampaň před únorovými volbami chce údajně „zlý hoch Rahmbo“, jenž v minulosti sloužil v izraelské armádě a působil i jako poradce prezidenta Billa Clintona, začít už v pondělí.

Britský list The Daily Telegraph v červnu uváděl, že šéf Obamových poradců Emanuel je frustrován, že vláda není schopna protlačit některé zákonné změny, které měl ovšem on sám pomoct prosazovat. Chicagský starosta Richard Daley vystoupil v září s prohlášením, že znovu už kandidovat nebude.

Emanuel není jediný, kdo Obamu opouští. Odešel i Peter Orszag, muž zodpovědný za finance Bílého domu, a šéfka poradců pro ekonomiku Christina Romerová. Svůj post opustí i přední ekonomický poradce Lawrence Summers.

Reklama

Související témata:

Související články

Další Obamův muž opouští Bílý dům

Peter Orszag, muž zodpovědný za finance Bílého domu, opustí během příštích týdnů svůj post. S odkazem na zdroj z Demokratické strany to napsala agentura...

Výběr článků

Načítám