Hlavní obsah

V San Francisku explodoval plyn, uhořelo šest lidí

Novinky, rei
San Francisco
Aktualizováno

Životy šesti lidí si podle posledních údajů SkyNews vyžádal čtvrteční výbuch plynu a následný mohutný požár na předměstí San Franciska San Bruno u letiště. Oficiálně jsou potvrzeny čtyři oběti, Ošetřeno bylo 28 popálených. Zničeno bylo padesát domů a poškozeno 170 dalších. Požár se kvůli silnému větru rozšířil na plochu čtyř hektarů. Exploze podle svědků vymrštila do výšky přes 300 metrů ohnivou kouli, uvedla CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V San Francisku explodoval plyn, zbořil dvacet domůVideo: Reuters

 
Článek

„Stál jsem poblíž policisty, který působil v Bagdádu, a ten řekl, že nikdy nic tak hrozného neviděl. Vypadá to, jako by to vybombardovali,“ popsal v televizi očitý svědek.

Událost se stala poblíž letiště ve čtvrti San Bruno. Výbuch bylo slyšet kilometr daleko. Lidé v panice prchali z domů, zprvu se obávali, že do místa spadlo letadlo. Dvacet až pětadvacet domů bylo zničeno hned, padesát dalších ohrožoval oheň, který je nakonec většinou strávil. K hašení plamenů dosahujících výšky téměř třiceti metrů byly povolány i helikoptéry.

Přerušeny byly nejen dodávky plynu, ale také elektrické energie. Bez proudu je ve městě nejméně 5000 domácností.  Svědci tvrdí, že byl v oblasti cítit několik týdnů plyn. Společnost  Pacific Gas & Electric, které patří zničené vysokotlaké plynové potrubí, už oznámila, že v případě, že se prokáže její chyba, uzná svou odpovědnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám