Hlavní obsah

Americký tyran znásilňoval svou dceru a další držel rok pod zámkem

– Madison Township

Američan Jeffrey York (47) z Madison Township v Ohiu byl v minulých dnech obviněn z opakovaného znásilňování jedné ze svých dcer a z držení druhé v miniaturní místnosti déle než rok. Yorkovy zločiny vyšly najevo loni v prosinci, o obvinění nyní informoval britský Daily Mail.

Článek

Podle zjištění vyšetřovatelů, které na zločiny upozornila Yorkova manželka Danita, vládl muž domácnosti tvrdou rukou. Své ženě i sedmi dětem zakazoval jakékoli styky s přáteli či s příbuznými a za každý přečin je trestal. Loni v prosinci upozornila Danita Yorková policii, že její muž znásilnil jednu z jejich dcer.

U výslechu doplnila, že všichni, včetně dvou chlapců a pěti dívek ve věkovém rozmezí od tří měsíců do 19 let, byli Yorkem po léta týráni fyzicky i psychicky a že od něj toužili utéci.

Podle vyšetřovatelů držel York jednu z dcer v místnosti o rozloze šatní skříně déle než rok. Její sestry policii řekly, že ji pouštěl jen na záchod a někdy ji nechal najíst se a převléci. „Představte si pokoj 8x10 metrů rozdělený na tři části. Dvě třetiny fungovaly jako skladiště, jedna jako obytný prostor. V této místnosti bylo rok zavřeno dítě, bylo pouštěno na záchod, ale obecně vzato, jídlo dostávalo zvenčí. Přístup k oblečení, toaletě a ostatnímu byl řízen Yorkem,“ uvedl kriminalista Dan Boerner.

Případ připomíná kauzu Fritzl

Jak policisté zjistili, znásilňována byla dívka, jíž bylo méně než třináct let. Spolu s matkou a sourozenci byli převezeni do ubytovny pro zneužívané ženy, kde se o ně starají školení poradci.

„Zdá se, že rodina byla zcela odtržena od světa,“ uvedl Boerner. „Není to sekta, ale neměli vůbec žádnou podporu zvnějšku a ani možnost, aby matka odešla. Nemohli komunikovat s přáteli. Nátlak byl neustálý. Když obviněný opouštěl dům, pokaždé si s sebou bral jedno z dětí. Vždycky hrozila otázka, co kdyby...“

Muž byl nyní obviněn z 19 trestných činů, mezi nimi ze znásilnění, sexuálního zneužívání a zneužívání dětí. Jeho případ připomíná kauzu Rakušana Josefa Fritzla, který držel svou dceru Elizabeth 24 let ve sklepě, opakovaně ji znásilňoval a zplodil s ní šest dětí, z nichž jedno zemřelo.

York všechna obvinění odmítl a v současnosti je držen ve vazbě na kauci v přepočtu zhruba 4,6 miliónu korun. V případě odsouzení mu hrozí 15 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám