Hlavní obsah

Na Facebooku zveřejnili seznam teenagerů určených k zabití, tři jsou už mrtví

Novinky,
Puerto Asis

Tři teenageři, kteří se objevili na seznamu 69 mladých Kolumbijců z města Puerto Asis, kteří mají být usmrceni, pokud se odtamtud neodstěhují, jsou už mrtví. Uvedla to CNN s odvoláním na kolumbijskou policii. Ta stále marně pátrá po pachatelích.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Seznam byl zveřejněn na Facebooku 17. srpna. Tehdy se uvádělo, že jmenovaní musejí město opustit do tří dnů. Policie to brala jako žert, jenže pak se ukázalo, že 15. srpna už byli dva lidé ze seznamu zabiti. Následně byl zveřejněn seznam dalších 31 žen.

Jako první byli zabiti 16letý Diego Ferney Jaramillo a 17letý Eibart Alejandro Ruiz Muňoz, když jeli na motocyklu po silnici z Puerta Asis do Puerta Caicedo.

Na seznamu byl i 19letý Norbey Alexander Vargas, který byl zabit 20. srpna. Při jeho vraždě byl zraněn také 16letý Juan Pablo Zambrano Anacona.

Policie vede pátrání dvěma směry. Zaměřuje se na gang Los Rastrojos, který ve ve městě podniká násilné akce a vyvolává potyčky. Útočí na drogové dealery, prostitutky, zločince a další osoby porušující dobré mravy. Vyhrožuje ale také taxikářům, obchodníkům a lokálním vůdcům.

V oblasti také působí levicová guerilla FARC.

Reklama

Výběr článků

Načítám