Hlavní obsah

Veterán z Iráku zastřelil těhotnou manželku, roční dceru a sebe

Madison

Ve městě Madison v americkém státě Wisconsin zastřelil 23letý armádní vysloužilec z Iráku svoji těhotnou ženu a jejich 13měsíční dceru. Následně zabil tři psy v domě a zbraň obrátil proti sobě. Stalo se to den před plánovaným porodem manželky, uvedla ve čtvrtek policie.

Článek

Matthew Magdzas spáchal čin v úterý. Ve středu mu měla jeho manželka po císařském řezu porodit jejich druhého potomka. Podle rodinné přítelkyně pár čekal narození druhé holčičky.

Policejní mluvčí řekl agentuře AP, že Magdzas nezanechal žádný dopis na rozloučenou a nic ani nenasvědčuje tomu, že by pár měl finanční potíže anebo problémy jiného charakteru. Vyšetřovatelé požádali soud o lékařské záznamy z armády, aby zjistili, zda Magdzas netrpěl posttraumatickým syndromem z Iráku.

Matthew Magdzas se stal členem Národní gardy ještě během studií v roce 2004. Jako dobrovolník se v roce 2006 dostal do Iráku, kde se staral o ochranu konvojů směřujících z Kuvajtu na sever země. Nejméně jednou se dostal do přestřelky. Z Iráku se vrátil v roce 2007 a začal působit jako instruktor na střelecké škole ve Wisconsinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám