Hlavní obsah

V USA honí uprchlé vězně v Yellowstonském parku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká policie usilovně pátrá po dvou uprchlých vrazích a jejich komplicovi. Zřejmě se ukrývají v Yellowstonském národním parku a možná jim pomáhají jejich rasističtí souvěrci, kteří mají v oblasti silné pozice, píše CNN a Washington Post.

Článek

Z arizonského vězení utekli 30. července tři vězni, 45letý John Charles McCluskey, o tři roky mladší Tracy Province a 35letý Daniel Renwick. Pomáhala jim McCluskeyho sestřenice a snoubenka Casslyn Mae Welchová, která jim hodila nářadí, pomocí něhož prostříhali plot.

Renwick byl dopaden druhý den po útěku po přestřelce s policií v coloradském městečku Rifle.

Zabili manžele a ukradli jim vůz

Zbylá trojice ale pokračovala v útěku. Policie jim přičítá i vraždu spáchanou v Novém Mexiku, kde byla objevena těla dvou obětí. V campu v Santa Rose byla nalezena ohořelá těla, zřejmě se jedná o Lindu a Garryho Haase, jejichž náklaďák byl nalezen o dvě stě kilometrů dál. „Jsou tu důkazy, které s vraždami spojují uprchlé vězně,“ řekl velitel arizonských šerifů David Gonzales.

„Informace z posledních dvou dní naznačují, že uprchlíci možná skrývají v areálu Yellowstonského národního parku v Montaně nebo ve Wyomingu,“ sdělili vyšetřovatelé a dodali, „panuje přesvědčení, že se Tracy Province oddělil od Johna McCluskeyho a Casslyn Welchové.“

Podle nich McCluskey a Province mají vazby na bílé rasisty a mohli by se pokusit najít pomoc u lidí, kteří s nimi sympatizují. V Montaně v Idahu mají bílí rasisté silné pozice a mnohé jejich skupiny tam působí.

Na útěku unesli kamión

Podle Gonzalese uprchlíci relativně často zastavují a táboří. Na útěku unesli dva řidiče kamiónů i s jejich vozidlem. Propustili je po pěti hodinách. Poté si koupili Volkswagen Jetta.

Policie už v sobotu zatkla 68letou McCluskeyho matku za pomoc při útěku. Naopak její manžel řekl, že by kdyby svého nevlastního syna McCluskeyho viděl, tak ho zastřelí.

McCluskey byl odsouzen na patnáct let za pokud o vraždu, Province na doživotí za vraždu a ozbrojenou loupež. Americké zdroje v rámci korektnosti neuvádějí, jaké barvy pleti byly jejich oběti.

Za informace vedoucí k jejich dopadení byla vypsána odměna 40 000 dolarů. Oba jsou považovaní za ozbrojené a nebezpečné.

Reklama

Výběr článků

Načítám