Hlavní obsah

Dítě jménem Adolf Hitler odebraly úřady rodičům

Právo, CNN, DPA, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřletý chlapec, jehož rodiče pojmenovali Adolf Hitler, zůstane v opatrovnictví úřadů sociální péče amerického státu New Jersey. Rozhodl o tom minulý týden státní odvolací soud v Trentonu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Sociální pracovníci doložili, že hoch i jeho dvě sestry musí být chráněni před zneužíváním a násilím ze strany rodičů,“ shledal soud.

Deborah (27) a Heath (37) Campbellovi se nejen při pojmenování syna, ale i jeho sester inspirovali nacistickou ideologií - tříletá dívka se jmenuje JoyceLynn Aryan Nation (árijský národ) a dvouletá Honszlynn Hinler Jeannie, když rodiče zaměnili prostřední jméno - měla se jmenovat Himmler.

Podle soudu v domácnosti docházelo běžně k násilí. Čtyřletý Adolf Hitler vyhrožoval v náhradní rodině lidem kolem sebe, že je zabije, o černoších mluvil jako o „špinavých negrech“.

"Až vyroste, nebude jako Hitler"

Loni v lednu úřady zbavily rodiče péče a umístily děti k pěstounům. Soud nejnižší instance však poté rozhodl, že chybí dostatek důkazů pro zbavení péče. Jeho rozsudek však odvolací soud státu New Jersey nyní zvrátil.

Otec kvůli zdravotním a psychickým problémům nikdy nepracoval a rovněž matka trpí duševními a tělesnými potížemi, napsal v sobotu list Boston Globe.

Případ vešel ve známost v prosinci 2008, když místní supermarket Wal-Mart odmítl napsat na narozeninový dort "Vše nejlepší Adolfu Hitlerovi". Mluvčí supermarketu potvrdila, že to nebylo poprvé, kdy rodiče žádali něco podobného. Otec si objednal dekoraci s hákovým křížem.

„Je to jenom jméno. Když syn vyroste, nebude samozřejmě provádět takové věci jako Hitler,“ tvrdil otec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám