Hlavní obsah

Al Gore nebude stíhán kvůli nařčení ze sexuálního obtěžování

Portland

Bývalý americký viceprezident Al Gore nebude stíhán kvůli nařčení, že v říjnu roku 2006 při jedné ze svých služebních cest na hotelovém pokoji sexuálně obtěžoval masérku. Podle prokuratury ve státě Oregon nejsou pro zahájení soudního líčení důkazy.

Foto: Reuters

Al Gore

Článek

Případ byl po měsíci vyšetřování uzavřen. Policisté vyslýchali Gora, zaměstnance hotelu a masérku, která obvinění vznesla. Podrobili analýze skvrny na jejích kalhotách, které měly posloužit jako důkaz. Podle právního zástupce Michaela Schrunka se nenašla žádná věrohodná svědectví ani jiné důkazy, které by nasvědčovaly Goreově harašení.

Bývalý viceprezident a laureát Nobelovy ceny prostřednictvím své tiskové mluvčí ocenil "důkladnou a profesionální práci portlandských úřadů" a vyjádřil radost nad tím, že byla celá záležitost vyřešena.

Dvaašedesátiletý demokrat Gore sloužil jako viceprezident za éry prezidenta Billa Clintona. V úřadu byl osm let do roku 2001. O rok dříve neuspěl v prezidentských volbách, které vyhrál George Bush. V roce 2007 dostal spolu s Mezivládním panelem pro změny klimatu Nobelovu cenu za mír.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám