Hlavní obsah

Brazílie se stává hlavní destinací sexuálních turistů

Recife

Thajsko přestává být hlavním cílem sexuálních turistů. Jeho místo zaujímá Brazílie, uvádí reportáž BBC, která se bude vysílat o víkendu. Mnoho dívek, které nabízejí svá těla, je nezletilých, některým je jen třináct let, uvedl reportér Chris Rogers, který navštívil město Recife.

Foto: Profimedia.cz

Dívky jsou velmi levné, za hodinovou službu se žádá ani ne pět dolarů.

Článek

Podle BBC neustále přibývá turistů, především z evropských zemí, kteří jezdí do země za sexem. Vypravovány jsou desítky charterových letů. Brazílie se tak stává hlavním cílem sexuálních turistů a z této pozice vytlačuje Thajsko.

Dívky jsou velmi levné, za hodinovou službu se žádá ani ne pět dolarů. Mnohým je třináct a nezletilé se otevřeně nabízejí na ulicích.

Když reportér parkoval své auto u čtvrti červených luceren, začala kolem něj tančit mladičká dívka a říkala mu: „Ahoj, jmenuji si Clemie. Chcete program?“ Program je slovo, jímž se označuje sex za peníze. Žádala o necelých pět dolarů.

Za chvíli přišla starší žena a představila se jako její matka: „Máte možnost si vybrat z dalších dvou dívek ve stejném věku, jako je moje dcera a za stejnou cenu. Mohu je přivést do motelu, kde se může na hodinu najmout pokoj,“ vysvětlovala, aniž by uvedla věk dívek. Podle reportéra bylo dceři tak třináct, i když prostituce je v zemi legální od osmnácti.

Nezletilé, které nemohou do barů, nabízejí taxikáři. Jeden reportérovi dohazoval dvě za cenu jedné. „Jsou nezletilé, takže jsou mnohem levnější,“ řekl, když mu představoval Sáru a Marii. Dětský fond OSN Unicef odhaduje, že v Brazílii je asi 250 000 dětí, které se věnují prostituci.

Příběh třináctileté

Svůj příběh mu vypověděla také třináctiletá Pia v růžovém topu a minisukni. Řekla, že na stejném rohu stojí každou noc od soumraku do úsvitu, aby získala peníze pro sebe a na crack pro matku.

„Obvykle mám přes deset zákazníků za noc. Každý platí 5,50 dolarů. To je dost na kus cracku."

Pia současně uvádí, že ona není nejmladší. „Mé sestře je dvanáct a je tu jedna jedenáctiletá.“ Ale Pia se obává o svou sestru. „Bianku jsem neviděla dva dny od té doby, co odešla s cizincem.“ Přizná, že sama se začala prodávat v sedmi. Její matka však popírá, že by domů nosila peníze: „Když vydělají peníze, domů je nepřinesou. Domů žádné peníze nenosí,“ tvrdí a nechává stranou otázku, zda jí vadí, čím se dívky živí.

Těžký boj úřadů

Brazílie, která bude za čtyři roky hostit mistrovství světa v kopané, se snaží s nárůstem sexuální turistiky bojovat. Mnoho podniků bylo zavřeno a každý týden projíždějí čtvrtěmi červených luceren policejní auta s policisty vyzbrojenými automatickými zbraněmi.

Prostituce je tvrdý obchod ovládaný gangy. Dívky jsou loutkami v rukou pasáků, kteří jim hrozí, že je zabijí, pokud přestanou šlapat. Policisté také dávají sexuálním turistům najevo, že tu nejsou vítáni. Zatím jich však neubývá.

Mnohé z dívek také v časném věku otěhotní a některé už mají rakovinu děložního čípku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám