Hlavní obsah

Policie v masovém hrobě v Mexiku našla už 51 těl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Monterrey

Mexická policie našla v masovém hrobě u severomexického města Monterrey od čtvrtka už 51 těl. Oznámily to o víkendu podle agentury Reuters místní úřady. Pravděpodobně jde o oběti války drogových gangů, která v poslední době zasáhla i dříve poměrně poklidnou obchodní metropoli středoamerické země.

Článek

Policisté v hrobě východně od Monterrey nacházejí stále další mrtvoly, částečně ohořelé k nepoznání. Na některých jsou patrná zranění po střelbě, uvedl guvernér mexického státu Nuevo León Rodrigo Medina.

Kriminalisté se domnívají, že hrob souvisí s organizovaným zločinem a válkou mezi drogovými kartely. Některé oběti podle policie zřejmě zemřely teprve před dvěma týdny.

Město Monterrey, jehož obyvatelé v průměru vydělávají dvojnásobek oproti ostatním Mexičanům, bylo až donedávna oázou klidu co se týče drogového násilí, které sužuje i sever Mexika sousedící se Spojenými státy.

Prezident Felipe Calderón vede proti drogovým kartelům ozbrojený boj od roku 2006, kdy se ujal úřadu. Vyřizování vzájemných účtů a střety s armádou a policií si v Mexiku od té doby vyžádaly už přes 25 000 lidských životů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám