Hlavní obsah

Fidel Castro promluvil v kubánské televizi, ale ze záznamu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havana

Bývalý kubánský vůdce Fidel Castro vystoupil v pondělí večer místního času v kubánské televizi. Šlo o předtočený záznam, týkající se tématicky konfliktu mezi Severní a Jižní Koreou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fidel Castro promluvil v kubánské televizi, ale ze záznamu Video: Reuters

 
Článek

Fidelovo vystoupení v pořadu Kulatý stůl bylo avizováno předem. Spekulovalo se, zda půjde o přímý přenos nebo záznam. V předtočených rozhovorech se objevil na obrazovkách naposledy v červnu a září 2007.

Je to v krátké době podruhé, co se téměř 84letý kubánský předák objevil na veřejnosti. Minulý týden překvapivě navštívil Národní centrum pro vědecký výzkum v Havaně, záběry z návštěvy zveřejnila oficiální kubánská média.

Některé agentury poznamenaly, že zatímco ve výzkumném středisku měl komunistický vůdce bundu značky Nike, tentokrát to byla jeho obligátní Adidas.

Fidel Castro se na veřejnosti příliš neobjevoval od roku 2006, kdy kvůli nemoci předal vedení státu svému bratru Raúlovi. Média čas od času zveřejní jeho fotografie, na nichž bývá obvykle s některým zahraničním státním návštěvníkem. Naposledy byly takto zveřejněny Fidelovy snímky z únorové návštěvy brazilského prezidenta Luize Inácia Luly da Silva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám