Hlavní obsah

Oživovali jsme je, nešlo to, popsala utonutí tří Čechů v Karibiku svědkyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kingstown/Praha
Aktualizováno

Tři čeští občané, dva muži a žena, v úterý zahynuli v turistickém středisku Trinity Falls na karibském souostroví Svatý Vincenc. Podle místního tisku se utopili. Informaci potvrdilo české velvyslanectví ve venezuelském Caracasu a mluvčí pražského ministerstva zahraničí Filip Kanda.

Foto: Profimedia.cz

Svatý Vincenc

Článek

Účastnice zájezdu a svědkyně popsala tragédii České televizi: „Jedna starší dáma, sedmdesát let, dostala sice instrukce od kapitána, ale vůbec neposlechla, ani svého manžela, a šla, dostala se u vodopádu do víru... Začal k ní utíkat manžel, že jí pomůže. Kapitán na něho křičel: ‚Nikam nechoď!‘, vrhl se tam taky a už se tam začali točit všichni tři. Pak tam skočil ještě jeden mladší třicetiletý kluk, ten je nezvládal chytat, to byla hrozná katastrofa."

"Když viděl, že se dostává do toho úplně stejného jako oni, tak měl sám se sebou co dělat. Postupně vyplavalo jedno tělo přes kameny, jeden černoch je chytil, a tu paní, co vyplavala, chytil ten mladý kluk, a kapitána po chvilce. Ta paní tam byla tak dvacet pětadvacet minut, kapitán čtvrt hodiny. Oživovali jsme je, vůbec to nešlo, to bylo hrozné.“

Do oblasti byl zakázán vstup

Podle místní rozhlasové stanice NBC byli tři Češi součástí šestičlenné turistické skupiny. Jedna žena se dostala ve vodě do potíží a dva muži jí přispěchali na pomoc. Všichni tři se podle NBC utopili. Neštěstí vyšetřuje místní policie.

Podle Kandy došlo k neštěstí již v pondělí. České velvyslanectví v Caracasu je v kontaktu s rodinami mrtvých a s místními úřady řeší náležitosti převozu obětí neštěstí do vlasti. Další informace o neštěstí odmítl Kanda sdělit s ohledem na přání pozůstalých.

Úřady na Svatém Vincentu minulý týden vyhlásily oblast vodopádů Trinity Falls za nebezpečnou a zakázaly do ní vstup. Příčinou jsou sesuvy půdy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám